Υλικά
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
Εκτέλεση
- Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα και αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να σφίξει.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να μπορεί να κοπεί εύκολα.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας, αναποδογυρίζουμε το γλυκό πάνω σε ξύλο κοπής.
- Κόβουμε σε μπουκιές με κοφτερό μαχαίρι – βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.
Tips
- Διατήρηση: Φυλάμε τις μπάρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με λαδόκολλα ανάμεσα στις στρώσεις, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.