Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι, τα ανακατεύουμε με πιρούνι να ενωθούν και να διαλυθεί το γιαούρτι.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το κοσκινισμένο κακάο.
- Ανακατεύουμε για 3΄- 4΄ σε μέτρια φωτιά να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε 2΄- 3΄ να κρυώσει το μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι, καθώς και το μίγμα αυγών, και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μικρό τετράγωνο ή οβάλ πυράντοχο σκεύος (το μίγμα να έχει πάχος ένα δάχτυλο).
- Αδειάζουμε το μίγμα και
- Ψήσιμο-χρόνος
- ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα ακριβώς 20΄.
- Για το γλάσο
- Προτού βγει από το φούρνο (περίπου 5΄ πριν) φτιάχνουμε το γλάσο.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε.
- Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε την άχνη.
- Το ρίχνουμε αμέσως στο καυτό γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και έπειτα το κόβουμε.