Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι, τα ανακατεύουμε με πιρούνι να ενωθούν και να διαλυθεί το γιαούρτι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το κοσκινισμένο κακάο.
Ανακατεύουμε για 3΄- 4΄ σε μέτρια φωτιά να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε 2΄- 3΄ να κρυώσει το μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι, καθώς και το μίγμα αυγών, και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μικρό τετράγωνο ή οβάλ πυράντοχο σκεύος (το μίγμα να έχει πάχος ένα δάχτυλο).
Αδειάζουμε το μίγμα και
Ψήσιμο-χρόνος
ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα ακριβώς 20΄.
Για το γλάσο
Προτού βγει από το φούρνο (περίπου 5΄ πριν) φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε.
Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε την άχνη.
Το ρίχνουμε αμέσως στο καυτό γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και έπειτα το κόβουμε.