Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
- Βάζω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα σε ένα μπόλ και ανακατεύω.
- Χτυπάω το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι μαζί.
- Ζεσταίνω τη σοκολάτα με το βούτυρο και λάδι, νερό και κακάο, σε κατσαρόλα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνω το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατεύω.
- Τέλος ρίχνω το μίγμα αυγού.
- Βουτυρώνω μικρό τετράγωνο ταψάκι και αδειάζω το μίγμα.
- Ψήνω στους 170°C στον αέρα για 25′.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Σε κατσαρόλα ρίχνω το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν, σε χαμηλή φωτιά.
- Τα αποσύρω από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, ρίχνω λίγη λίγη την άχνη.
- Ρίχνω το ζεστό γλάσο στο γλυκό, μόλις βγει από το φούρνο.
- Σερβίρω ζεστό με κουτάλι ή όταν κρυώσει το κόβω σε κομμάτια.