Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Εκτέλεση
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
- Βάζω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα σε ένα μπόλ και ανακατεύω.
 - Χτυπάω το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι μαζί.
 - Ζεσταίνω τη σοκολάτα με το βούτυρο και λάδι, νερό και κακάο, σε κατσαρόλα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
 - Ρίχνω το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατεύω.
 - Τέλος ρίχνω το μίγμα αυγού.
 - Βουτυρώνω μικρό τετράγωνο ταψάκι και αδειάζω το μίγμα.
 - Ψήνω στους 170°C στον αέρα για 25′.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- Σε κατσαρόλα ρίχνω το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν, σε χαμηλή φωτιά.
 - Τα αποσύρω από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, ρίχνω λίγη λίγη την άχνη.
 - Ρίχνω το ζεστό γλάσο στο γλυκό, μόλις βγει από το φούρνο.
 - Σερβίρω ζεστό με κουτάλι ή όταν κρυώσει το κόβω σε κομμάτια.
 









