• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. σπορέλαιο
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. κακάο
  • Για το γλάσο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. κρέμα
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το γλυκό της Αλεξάνδρας

    Βάζω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη σόδα σε ένα μπόλ και ανακατεύω.

    Χτυπάω το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι μαζί.

    Ζεσταίνω τη σοκολάτα με το βούτυρο και λάδι, νερό και κακάο, σε κατσαρόλα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

    Ρίχνω το μίγμα σοκολάτας στο αλεύρι και ανακατεύω.

    Τέλος ρίχνω το μίγμα αυγού.

    Βουτυρώνω μικρό τετράγωνο ταψάκι και αδειάζω το μίγμα.

    Ψήνω στους 170°C στον αέρα για 25′.

    Για το γλάσο

    Σε κατσαρόλα ρίχνω το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν, σε χαμηλή φωτιά.

    Τα αποσύρω από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, ρίχνω λίγη λίγη την άχνη.

    Ρίχνω το ζεστό γλάσο στο γλυκό, μόλις βγει από το φούρνο.

    Σερβίρω ζεστό με κουτάλι ή όταν κρυώσει το κόβω σε κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται