Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Η ισπανική ομελέτα περιέχει κυρίως πατάτες και αυγά και μπορεί να γίνει στο τηγάνι ή στο φούρνο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι τη πιπεριά και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μυρωδικά και το τυρί.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μίγμα μας.
- Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 24×24 και αδειάζουμε την ισπανική ομελέτα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην μεσαία σχάρα φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και να σταθεροποιηθεί.
- Μπορείτε να την συνοδέψετε την ομελέτα με λαχανικά με μια σαλάτα της αρεσκείας σας.