Ισπανική ομελέτα
Η ισπανική ομελέτα,
γίνεται με άφθονες πατάτες, εμείς όμως θα βάλουμε και λίγες μελιτζάνες. Συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή της Αργυρώς. Στη συνέχεια για την ισπανική ομελέτα με πατάτες στο φούρνο,
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αυτό το φανταστικό καλοκαιρινό λαχανικό, να μαραθούν για 5 με 6 λεπτά.
Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μυρωδικά και το τυρί.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μίγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ισπανική ομελέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C βαθμούς στην μεσαία σχάρα φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και να σταθεροποιηθεί.
Για το σερβίρισμα
Μπορείτε να συνοδέψετε την ισπανική ομελέτα με μια σαλάτα της αρεσκείας σας.
Από τις πιο εύκολες, γευστικές και οικονομικές συνταγές από την Αργυρώ που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Φανταστική ιδέα για brunch αλλά και για πρωινό.