Μπριάμ

Μπριάμ παραδοσιακό στο φούρνο με σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Κλασική συνταγή για παραδοσιακό μπριαμ στο φουρνο με σάλτσα. Το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό του καλοκαιριού. Λατρεύω το μπριάμ με φέτα και φρέσκο ψωμί. Θέλεις μόνο 10’ και καλή όρεξη!

Δύσκολη
1:00

6

45 λεπτά

15 λεπτά

μπριάμ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Το πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι όσο λίγα. Ο συνδυασμός των λαχανικών, μελιτζάνες, κολοκυθάκι, ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, μας δίνει πολυάριθμα φλαβονοειδή, συστατικά που σχετίζονται με το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα τους, προσδίδοντας στο πιάτο ευλόγως τον ορισμό του απόλυτου συμμάχου της υγείας μας. Οι μελιτζάνες, επιπρόσθετα, αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου και χαλκού, ενώ παράλληλα μας εφοδιάζουν με τις πολύτιμες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΙΑΜ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6.
  3. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.
  4. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  5. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες.
  6. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).
  7. Τοποθετούμε το ταψί  στο φούρνο (προθερμασμένο) και ψήνουμε 40΄- 45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο.
  8. Μετά το ξεσκεπάζουμε.
  9. Είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απόρρητο