Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.
- Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄ σε μπολ με νερό.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια.
- Στύβουμε τις μελιτζάνες από το νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.
- Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 1/2 φλυτζάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ραγού και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
- Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
- Όταν μελώσει το φαγητό, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό με φέτα ή με φρέσκο τυρί.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ