Σερβίρετε τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί και θα με θυμηθείτε! Μία πεντανόστιμη συνταγή με πατάτες και μελιτζάνες...

Σερβίρετε τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες με ξινομυζήθρα και ζυμωτό ψωμί και θα με θυμηθείτε!

Μία πεντανόστιμη συνταγή με πατάτες και μελιτζάνες κοκκινιστές. Ένα καλοκαιρινό φαγητό που μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια και στην ουσία να έχετε ένα ραγού λαχανικών.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 πατάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 394 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25.6 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 42.1 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 3.7 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.

Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄ σε μπολ με νερό.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα για να φτιάξουμε κοκκινιστές πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια.

Στύβουμε τις μελιτζάνες από το νερό.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.

Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 1/2 φλυτζάνι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ραγού και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.

όταν μελώσει το φαγητό, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό με φέτα ή με φρέσκο τυρί.

πατάτες με αυγά στην κατσαρόλα - πατάτες γιαχνί με αυγά

Βίντεο

Διαφήμιση

Ποιο ψωμί θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Οδηγός Μαγειρικής

Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
Στην κουζίνα με την Αργυρώ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται