Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Είναι μία τέλεια ιδέα για να εκμεταλλευτείς το κέικ που περίσσεψε.
- Αν το κέικ είναι ξεροψημένο εξωτερικά, αφαιρέστε με το μαχαίρι τα σκληρά μέρη.
- Ψιχουλιάζουμε το κέικ σε μπολ με τα χέρια ή με μίξερ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, την πραλίνα και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά έως ότου βραχούν και νοτίσουν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει την υφή πλαστελίνης, ώστε να πλάθεται.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σ’ ένα δίσκο, πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα.
- Βουτάμε ξυλάκια σε σοκολάτα και τα μπήγουμε στα γλειφιτζούρια.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30′ ή στην κατάψυξη για 10′ για να σφίξουν.
- Τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε στον δίσκο για να σφίξουν.
- Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένες καραμέλες!
- Με το ίδιο μίγμα μπορούμε να κάνουμε τρούφες, απλά πλάθουμε πιο μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα!
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΕΙΚ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΕΛΕΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ