Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Διαλέγουμε ολόφρεσκα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη και τα αφήνουμε στη άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC βαθμούς στις αντιστάσεις, θα ψήσουμε στη κάτω σχάρα φούρνου.
- Λαδώνουνε και αλευρώνουνε ένα ταψί ή στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκατ.
- Για εύκολο ξεφορμάρισμα καλύτερα να βάλετε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της φόρμας
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη άχνη.
- Τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το προσθέτουμε στο λάδι κι ανακατεύουμε με τη σύρμα.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στο αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε να σχηματιστεί ζύμη.
- Προσθέτουμε τα καρότα τις σταφίδες και τα καρύδια.
- Με μια μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στην έτοιμη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε με την μια λάμα από ένα μαχαίρι.
- Αν η λάμα από το μαχαίρι βγαίνει καθαρή από ζύμη τότε είναι ψημένο.
- ‘Έτοιμο είναι όταν φουσκώσει ροδίσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα .
- Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε.