Ταχινόσουπα Μεγάλης Παρασκευής

Ταχινόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι. Κάθε Μεγάλη Παρασκευή όλα τα σπίτια στην Πάρο φτιάχνουν την ταχινόσουπα. Μια παραδοσιακή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι στο νησί μας, αυτή τη μέρα που απαιτεί λιτό και ανάλαδο φαγητό.

Εύκολη
0:15

4

5 λεπτά

10 λεπτά

ταχινοσουπα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
  3. Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
  4. Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
  5. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  6. Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
  7. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.

Tips

  • Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι!
Απόρρητο