Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ.
- Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. - Παγώνουμε στο ψυγείο.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′.
- Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
- Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
- Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.