Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τα ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πατάμε με κουτάλι για να πάρουμε τα υγρά τους. Θα βγάλουν περίπου 1/2 φλ.
- Βάζουμε τα υγρά αυτά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν και να μείνουν 2 κ.σ. περίπου για 4΄.
- Στη συνέχεια, ξαναρίχνουμε το συμπυκνωμένο πια χυμό μέσα στις πολτοποιημένες μπανάνες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στον πουρέ μπανάνας το βούτυρο, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε τα στερεά υλικά –αλεύρι, σόδα, κανέλα, αλάτι και κακάο– στο μείγμα.
- Τα ανακατεύουμε με κουτάλι και στο τέλος, προσθέτουμε στη ζύμη και τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για φραντζόλες και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού, που μπήγουμε στο κέντρο της φραντζόλας.
- Αφού βγει από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.