Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό. Εύκολο, γρήγορο κι ακαταμάχητο, αν το αλείψετε με μερέντα.

Ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό. Εύκολο, γρήγορο κι ακαταμάχητο, αν το αλείψετε με μερέντα.

  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γλυκό ψωμί με μπανάνα και κακάο

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 6 ώριμες μπανάνες
  • 125 γρ. πλάκα βούτυρο γάλακτος
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκό ψωμί

    Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τα ανακατεύουμε.

    Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.

    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις ψήνουμε στους 200°C για 10΄.

    Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πατάμε με κουτάλι για να πάρουμε τα υγρά τους. Θα βγάλουν περίπου 1/2 φλ.

    Βάζουμε τα υγρά αυτά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθούν και να μείνουν 2 κ.σ. περίπου για 4΄.

    Στη συνέχεια, ξαναρίχνουμε το συμπυκνωμένο πια χυμό μέσα στις πολτοποιημένες μπανάνες και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Προσθέτουμε στον πουρέ μπανάνας το βούτυρο, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα.

    Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε τα στερεά υλικά –αλεύρι, σόδα, κανέλα, αλάτι και κακάο– στο μείγμα.

    Τα ανακατεύουμε με κουτάλι και στο τέλος, προσθέτουμε στη ζύμη και τα καρύδια.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για φραντζόλες και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η μύτη του μαχαιριού, που μπήγουμε στο κέντρο της φραντζόλας.

    Αφού βγει από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×