Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πρώτα τα μήλα. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι αδειάζουμε τα κουκούτσια δημιουργώντας μια θήκη μέσα στο μήλο για να μπει η γέμιση. Κάτω στη βάση του μήλου αφήνουμε αρκετή σάρκα για να κρατηθεί η γέμιση μέσα στα μήλα ψητά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Ισομοιράζουμε τη γέμιση στα 4 μήλα.
- Ακουμπάμε ένα κομματάκι βούτυρο σε κάθε μήλο.
- Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο.
- Ρίχνουμε το νερό ή τον χυμό μήλου στο ταψί.
- Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 35΄στους 180 °C στη μεσαία σχάρα.
- Τα ψητά μήλα είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν ελαφρά και η ζάχαρη γίνει καραμέλα.
- Αφού τα βγάλετε από το φούρνο, πρέπει με ένα κουτάλι να τα περιχύσετε με τα υγρά (σιρόπι) του ταψιού.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν ή τα σερβίρετε ζεστά με παγωτό, γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν αρχίσουν γρήγορα να παίρνουν χρώμα, τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα ή με αλουμινόχαρτο.
- Τα ψητά μήλα πρέπει να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Να κρατήσουν το σχήμα τους για να σερβιριστούν ολόκληρα.
- Για να καθαρίσετε εύκολα το ταψί μουλιάστε το με βραστό νερό.
- Αγαπάτε τα μήλα; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ