Υλικά
Εξοπλισμός
Πλάστης
Υλικά
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Στα ασπράδια προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
- Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να μην έχουν έντονη μυρωδιά αυγού.
- Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους στα ασπράδια και ρίχνουμε τη σόδα. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε τα 2/3 του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Λαδώνουμε τα χέρια και ενσωματώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια, και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 20×15 εκ.
- Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες, τις αφήνουμε απλωμένες πάνω σε πετσέτα μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια.
- Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια (περίπου 30 δευτερόλεπτα), με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τις διπλώνουμε κατά μήκος και τις ρολάρουμε.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ
- Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό.
- Περιχύνουμε προσεκτικά τις δίπλες ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο πριν σερβίρουμε.









