Δίπλες

Φτιάξτε τις παραδοσιακές δίπλες εύκολα και νόστιμα! Ανακαλύψτε τη σωστή ζύμη, τηγάνισμα και μέλωμα για τραγανές και μυρωδάτες δίπλες, με καρύδια και κανελογαρύφαλλο.

Μεσαία
1:10

30 τεμάχια

40 λεπτά

30 λεπτά

διπλεσ

Υλικά

Εξοπλισμός

Πλάστης

Πλάστης

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Στα ασπράδια προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  3. Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να μην έχουν έντονη μυρωδιά αυγού.
  4. Προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους στα ασπράδια και ρίχνουμε τη σόδα. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει καλά.
  5. Προσθέτουμε τα 2/3 του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  6. Λαδώνουμε τα χέρια και ενσωματώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 30 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο, σε αλευρωμένη επιφάνεια, και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 20×15 εκ.
  9. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες, τις αφήνουμε απλωμένες πάνω σε πετσέτα μέχρι να τις τηγανίσουμε όλες.
  10. Ζεσταίνουμε λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια.
  11. Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια (περίπου 30 δευτερόλεπτα), με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τις διπλώνουμε κατά μήκος και τις ρολάρουμε.
  12. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ

  1. Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό.
  2. Περιχύνουμε προσεκτικά τις δίπλες ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  3. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο πριν σερβίρουμε.
Απόρρητο