Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα.
- Ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι.
- Αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
- Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια – παξιμαδάκια.
- Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ
- Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.
- Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι.
- Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.