Γλυκά παξιμαδάκια με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι τέλεια με τον καφέ!

Γλυκά παξιμαδάκια με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι τέλεια με τον καφέ!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
57

Υλικά

  • Μερίδες 30 τμχ

Για τα παξιμαδάκια με καρύδια

  • 220 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα γλυκά παξιμαδάκια λαδιού με καρύδια

    Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

    Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.

    Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα.

    Ρίχνουμε και τη βανίλια.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

    Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι.

    Αδειάζουμε το μείγμα.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.

    Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια – παξιμαδάκια.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω.

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.

    Μυστικά για αφράτα παξιμαδάκια

    Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.

    Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι.

    Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται