Για τα γλυκά παξιμαδάκια λαδιού με καρύδια
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα.
Ρίχνουμε και τη βανίλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι.
Αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια – παξιμαδάκια.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.
Μυστικά για αφράτα παξιμαδάκια
Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι.
Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.