Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το ανθόνερο, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά.
- Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
- Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
- Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη.
- Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.
- Τα αμυγδαλωτά τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές. Δείτε και την παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά από το Γαλαξίδι.