Παριανά αμυγδαλωτά

Αυτά τα Παριανά αμυγδαλωτά με ανθόνερο, έχουν υπέροχο άρωμα, μοναδική γεύση και είναι το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας.

70 - τεμ.

10 λεπτά

20 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Παραδοσιακά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα. Από τα πιο ωραία γλυκά κεράσματα! αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το ανθόνερο, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη.
  4. Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε.
  6. Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά.
  7. Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
  8. Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
  9. Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη.
  10. Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη.

ΜΥΣΤΙΚΟ

  1. Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.
  2. Τα αμυγδαλωτά τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές. Δείτε και την παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά από το Γαλαξίδι.
Απόρρητο