Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΙΑΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
 - Προσθέτουμε το ανθόνερο, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη.
 - Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε.
 - Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε.
 - Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά.
 - Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
 - Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
 - Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη.
 - Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη.
 
Tips
- Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.
 - Τα αμυγδαλωτά τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές. Δείτε και την παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά από το Γαλαξίδι.
 









