Αυτά τα Παριανά αμυγδαλωτά με ανθόνερο, έχουν υπέροχο άρωμα, μοναδική γεύση και είναι το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας.  Ξεκινάμε τα γλυκά...

Αυτά τα Παριανά αμυγδαλωτά με ανθόνερο, έχουν υπέροχο άρωμα, μοναδική γεύση και είναι το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας.  Ξεκινάμε τα γλυκά αμυγδαλωτά, διαλύοντας τους κρόκους με πιρούνι. Προσθέτουμε το ανθόνερο και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε. Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά. Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 20 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν. Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη. Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη. Συμβουλή: Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
50

Υλικά

  • Μερίδες 70 τεμ.

Για τα Παριανά αμυγδαλωτά

  • 1.200 γρ. αμυγδαλόψιχα άσπρη αλεσμένη σε σκόνη
  • 5 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 βανίλιες
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο
  • Για την επικάλυψη
  • ζάχαρη άχνη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα παριανά αμυγδαλωτά

    Διαλύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.

    Προσθέτουμε το ανθόνερο και τις βανίλιες.

    Τα ανακατεύουμε.

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με τη ζάχαρη.

    Βάζουμε σε μπολ τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και με κουτάλα ή σπάτουλα ανακατεύουμε.

    Πλάθουμε μικρά μακρόστενα γλυκά.

    Τα αραδιάζουμε σε στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.

    Δεν πρέπει να παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.

    Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κυλάμε στην άχνη.

    Αν θέλουμε, όπως είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και μετά άχνη.

    Μυστικό

    Στο πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, βουτάμε το χέρι μας σε λίγο νερό με ανθόνερο και πλάθουμε.

    Τα αμυγδαλωτα τα συναντάμε σε όλη την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές. Δείτε εδώ και την παραδοσιακή συνταγή για αμυγδαλωτά από το Γαλαξίδι.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται