Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
- Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
- Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.
- Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
- Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.
- Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
- Εκτός από την κλασική μαγιονέζα όμως υπάρχει και η μαγιονέζα με αβοκάντο. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση και υφή.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ