Βασική συνταγή για μαγιονέζα

Η μαγιονέζα είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για πολλά φαγητά. Για εσάς που επιμένετε στο σπιτικό φαγητό από το πρώτο υλικό μέχρι το τελευταίο. Γίνεται γρήγορα και πολύ εύκολα.

1 - βάζο

10 λεπτά

10 λεπτά

μαγιονέζα - σπιτική μαγιονέζα - μαγιονέζα θερμίδεσ - μαγιονέζα αργυρώ - μαγιονέζα σπιτική - μαγιονέζα συστατικά - γρήγορη μαγιονέζα - υγιεινή μαγιονέζα - εύκολη μαγιονέζα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

  1. Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
  4. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
  6. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.
  7. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
  8. Εκτός από την κλασική μαγιονέζα όμως υπάρχει και η μαγιονέζα με αβοκάντο. Έχει εξίσου υπέροχη γεύση και υφή. 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ

    Αθηναϊκή σαλάτα

Απόρρητο