Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε φέτες.
- Τις αραδιάζουμε σε ταψί (θα χρειαστούμε 2) και ψήνουμε στους 200°C για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε τη σάλτσα για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθεί με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες.
- Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα.
- Περιχύνουμε λίγη σάλτσα και το μισό μείγμα με τα αυγά.
- Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα και το υπόλοιπο μείγμα.
- Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε στους 180°C για 45΄, να σταθεροποιηθεί.
- Κόβουμε και σερβίρουμε το σουφλέ, αφού κρυώσει.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ