Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35–40 λεπτά, και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι. Σοτάρουμε για 2–3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα φασόλια.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά και να εξέχει 2–3 δάχτυλα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και μπορεί να κολλήσει. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
- Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία ακόμη βράση.
- Συνοδέψτε τη με το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα.
Tips
- Η σούπα μινεστρόνε με μαυρομάτικα και κριθαράκι βγαίνει πυκνή, χυλωμένη και πολύ νόστιμη.









