Σούπα μινεστρόνε

Πλούσια μινεστρόνε με μαυρομάτικα φασόλια, λαχανικά και κριθαράκι. Μια θρεπτική και απολαυστική σούπα μινεστρόνε για κάθε εποχή. Ένας μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ιταλικής κουζίνας.

Εύκολη
1:10

5 μερίδες

40 λεπτά

30 λεπτά

μινεστρονε - σουπα μινεστρονε

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
  2. Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35–40 λεπτά, και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι. Σοτάρουμε για 2–3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα φασόλια.
  6. Ρίχνουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά και να εξέχει 2–3 δάχτυλα.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
  8. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  9. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και μπορεί να κολλήσει. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
  10. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία ακόμη βράση.
  11. Συνοδέψτε τη με το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα.

Tips

  • Η σούπα μινεστρόνε με μαυρομάτικα και κριθαράκι βγαίνει πυκνή, χυλωμένη και πολύ νόστιμη.
Απόρρητο