Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ
- Μουλιάζουμε για μία νύχτα τα ρεβύθια.
- Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ
- Βάζουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο.
- Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.
- Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα για την πικάντικη ρεβυθοσαλάτα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι.
- Η ρεβυθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.