Εκτέλεση
Για την πικάντικη ρεβυθοσαλάτα, μουλιάζουμε για μία νύχτα τα ρεβύθια και την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε τα ρεβύθια στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο. Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι. Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι. Η ρεβυθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.
Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.