Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε πρώτα το κανελόζουμο, βράζοντας 2 ξυλάκια κανέλας σε νερό για 5 λεπτά.
- Κρατάμε μισό φλιτζάνι κανελόζουμο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι (1.200 γραμ.) με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι με σύρμα ή στο μίξερ, για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε, το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι.
- Ρίχνουμε αρχικά το 1 κιλό αλεύρι και το υπόλοιπο λίγο – λίγο , όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ. αλεύρι στο σύνολο).
- Τα πλάθουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια πορτοκαλιού σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Διαλύουμε τη σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και επειδή αρχίζει αμέσως η αντίδραση πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή.
- Χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με το λάδι πριν η ζύμη μπει στο φούρνο.
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι για έξτρα γεύση και άρωμα.
- Όσο λιγότερο ζυμώνουμε την ζύμη τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κουλουράκια πορτοκαλιού.
- Μια συνταγή από τη Σκάλα Λακωνίας, όπου παράγεται εξαιρετικό ελαιόλαδο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Κουλουράκια κρασιού
Tips
- Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί σφίγγουν τα κουλουράκια.