Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΙΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Για την τερίνα, θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία θα ντύσουμε µε μεμβράνη που θα εξέχει από τα τοιχώματα.
- Βάζουμε τις πιπεριές για την τερίνα στο φούρνο ολόκληρες, στους 200°C στον αέρα, και τις ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να φουσκώνει η φλούδα.
- Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τις κλείνουμε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
- Τις ξεφλουδίζουμε πριν κρυώσουν.
- Αφαιρούμε µε προσοχή τους σπόρους και τις ίνες. Τις κόβουμε σε 2-3 λωρίδες.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά να στραγγίσουν.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ καλυμμένα µε κρύο νερό να φουσκώσουν για 10΄.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και λίγη-λίγη, ανακατεύοντας µε κουτάλι ή σύρμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ώσπου να πάρει ομοιόμορφη υφή το μείγμα τυριού.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μείγμα τυριού.
- Στύβουμε καλά τις φουσκωμένες ζελατίνες και τις διαλύουμε µε γρήγορες κινήσεις σε 3 κ.σ. βραστό νερό.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και µε γρήγορες κινήσεις, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού.
- Ντύνουμε γύρω γύρω καθώς και τη βάση της φόρμας µε πιπεριές.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα τυριού στη φόρμα.
- Κάνουμε μια στρώση πιπεριάς, αδειάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριού, καλύπτουμε µε τις υπόλοιπες πιπεριές Φλωρίνης και κλείνουμε καλά µε τη μεμβράνη.
- Παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Αφού παγώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Αφαιρούμε τη διάφανη µεμβράνη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Γαρνίρουμε κάθε φέτα τερίνας µε λίγες σταγόνες βαλσαμικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε µε φρυγανισμένο ψωμί και πράσινη σαλάτα.
Tips
- Για να ντύσουμε εύκολα τη φόρμα µε μεμβράνη, τη βρέχουμε ελαφρά. Έτσι κολλάει η μεμβράνη στα τοιχώματα και το «ντύσιμο» της φόρμας δεν µας δυσκολεύει.