Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας το χταπόδι.
- Το πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Σε κατσαρόλα ίσα που να το χωράει, βάζουμε το χταπόδι τοποθετώντας το με την κουκούλα προς τα πάνω.
- Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
- Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, περίπου για 40 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο).
- Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.
ΣΤΟ ΒΑΖΟ
- Όσο είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Μόλις κρυώσει, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές.
- Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.
- Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο για πολλές εβδομάδες.
- Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.