• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
2060
  • 1 χταπόδι γύρω στο 1½ με 2 κιλά
  • 200 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 ml ξίδι από κρασί
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ξεκινάμε, αφού το καθαρίσουμε .

    Το πλένουμε πολύ καλά  κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.

    Το βρασιμο

    Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα ίσα που να το χωράει, τοποθετώντας το με την κουκούλα προς τα πάνω.

    Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.

    Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

    Από την ώρα που θα πάρει βράση, περίπου για 40΄  ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο).

    Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.

    Στο βαζο

    Έτσι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

    Μόλις κρυώσει, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές.

    Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.

    Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο για πολλές εβδομάδες.

    Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητα με θαλασσινα
    Ευ Ζην
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται