Μελοπιτάκια με ανθότυρο

Εύκολα αφράτα και παραδοσιακά μελοπιτάκια με φρέσκο τυρί και μέλι., Σε όλες τις Κυκλάδες θα βρείτε πολλές παραδοσιακές συνταγές για μελόπιτα. Συνηθίζονται σαν κέρασμα σε γάμους βαφτίσεις και χαρές.

Εύκολη
0:20

8

10 λεπτά

10 λεπτά

μελοπιτάκια με ανθότυρο

Υλικά

Εξοπλισμός

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με πιρούνι.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα αυγ;a.
  3. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό μείγμα.
  4. Αλείφουμε την ατομική φόρμα του κέικ ή ατομική φόρμα μιας χρήσεως ( 8 περίπου) με ελαιόλαδο.
  5. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τινάζουμε.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.
  7. Ψήνουμε τα μελοπιτάκια στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  8. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μέλι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φούρνο.
  9. Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στη ατομική φόρμα και τα απολαμβάνουμε ζεστά!
Απόρρητο