Εκτέλεση
Για τη μελόπιτα, βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με πιρούνι. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό χυλό.
Αλείφουμε φορμίτσες για μάφιν ή 8 φορμάκια μιας χρήσεως με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τινάζουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε στους 170ο C για 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μέλι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φούρνο. Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στα ατομικά τους φορμάκια.