• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 750 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πολύ καλό ανακάτεμα των υλικών

    Ζεστά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη ή μέλι

    Μελοπιτάκια με ανθότυρο

    Μελοπιτάκια με ανθότυρο, σε ατομικη φορμα του κεικ για πρωινό, brunch και όχι μόνο!

    Για τα μελοπιτάκια με ανθότυρο, 

    • Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθοτυρο και το λιώνουμε με πιρουνι.
    • Έπειτα, προσθέτουμε τη ζαχαρη, το μελι, το ξύσμα λεμονιού, την κανελα και τα αυγα.
    • Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν πυκνό μιγμα.
    • Αλείφουμε την ατομικη φορμα του κεικ ή ατομικη φορμα μιας χρήσεως ( 8 περίπου) με ελαιολαδο.
    • Πασπαλίζουμε με αλευρι και τα τινάζουμε.
    • Μοιράζουμε το μιγμα σε ατομικη φορμα του κεικ.
    • Ψήνουμε τα μελοπιτάκια στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

    Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μελι, αφού τα βγάλουμε ζεστά από το φουρνο.

    Τα σερβίρουμε αμέσως μέσα στη ατομικη φορμα του κεικ και τα απολαμβάνουμε ζεστά!

    Εάν σας άρεσαν τα μελοπιτάκια, δείτε ακόμα,

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×