Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Πλένουμε την πιπεριά και βγάζουμε τα σπόρια. Την ψιλοκόβουμε.
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
- Συνήθως βγάζω την φλούδα της όταν έχω χρόνο.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τις ρίχνουμε μέσα.
- Τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το τηγάνι.
- Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερές.
- Όταν στεγνώσει τελείως, τότε προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη ντομάτα.
- Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι σιγά σιγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται.
Tips
- Αφήνουμε τις ντομάτες στο τηγάνι να ψηθούν να βγάλουν όλη τους την γλύκα και τα αρώματα τους. Έτσι δεν θα έχει οξύτητα αλλά θα έχει γλύκα στο τέλος.
- Μην ψήνετε πολλή ώρα τη στραπατσάδα γιατί θα βγει στεγνή.
- Τα ολόφρεσκα αυγά πρέπει να μπουν στο τηγάνι χωρίς πολύ χτύπημα. Στην ουσία τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να κάνει σώμα το αυγό να σταθεροποιηθεί χωρίς όμως να στεγνώσει. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ετυμολογικά, η στραπατσάδα προέρχεται από την ιταλική λέξη strapazzare, αυτό που λέμε και στα ελληνικά στραπατσάρω, δηλαδή κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια ένα πιάτο.