Στραπατσάδα

Ώριμες, ζουμερές ντομάτες με αυγά φτιάχνουν σε λίγα λεπτά την πιο ωραία συνταγή για στραπατσάδα!

Εύκολη
0:15

3

5 λεπτά

10 λεπτά

στραπατσαδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε την πιπεριά και βγάζουμε τα σπόρια. Την ψιλοκόβουμε.
  2. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Συνήθως βγάζω την φλούδα της όταν έχω χρόνο.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τις ρίχνουμε μέσα.
  5. Τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το τηγάνι.
  6. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερές.
  7. Όταν στεγνώσει τελείως, τότε προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
  10. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι.
  11. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη ντομάτα.
  12. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι σιγά σιγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται.

Tips

  • Αφήνουμε τις ντομάτες στο τηγάνι να ψηθούν να βγάλουν όλη τους την γλύκα και τα αρώματα τους. Έτσι  δεν θα έχει οξύτητα αλλά θα έχει γλύκα στο τέλος.
  • Μην ψήνετε πολλή ώρα τη στραπατσάδα γιατί θα βγει στεγνή.
  • Τα ολόφρεσκα αυγά πρέπει να μπουν στο τηγάνι χωρίς πολύ χτύπημα. Στην ουσία τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τις ντομάτες. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να κάνει σώμα το αυγό να σταθεροποιηθεί χωρίς όμως να στεγνώσει. Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ετυμολογικά, η στραπατσάδα προέρχεται από την ιταλική λέξη strapazzare, αυτό που λέμε και στα ελληνικά στραπατσάρω, δηλαδή κόβω σε πολύ μικρά κομματάκια ένα πιάτο.

στραπατσαδα συνταγη

Απόρρητο