Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεματάμε πρώτα τα καβούρια σε λίγο βραστό νερό για 1-2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Παράλληλα, ανοίγουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Σοτάρουμε μαζί και τα καβούρια για 2΄ και τα βγάζουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό όπου έβρασαν τα καβούρια. Για κάθε φλ. κριθαράκι προσθέτουμε δυόμισι νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.
- Τέλος, ξαναρίχνουμε τα καβούρια στο φαγητό.
- Στύβουμε λεμόνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.