• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
10
  • 5 φρέσκα καβούρια
  • 1 καρότο κομμένο μπρινουάζ
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο κομμένο μπρινουάζ
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλ. κριθαράκι
  • 6 κ.σ. σκορδόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καβούρια γιουβέτσι της Αργυρώς

    Ζεματάμε πρώτα τα καβούρια σε λίγο βραστό νερό για 1-2΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.

    Παράλληλα, ανοίγουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα καβούρια.

    Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

    Σοτάρουμε μαζί και τα καβούρια για 2΄ και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.

    Προσθέτουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό όπου έβρασαν τα καβούρια. Για κάθε φλ. κριθαράκι προσθέτουμε δυόμισι νερό.

    Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.

    Τέλος, ξαναρίχνουμε τα καβούρια στο φαγητό.

    Στύβουμε λεμόνι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

    Δείτε εδώ πως καθαρίζουμε και συντηρούμε σωστά τα θαλασσινά μας.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται