Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σπάμε τα παξιμάδια σε μπουκιές.
- Σε μπολ βάζουμε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές).
- Περιχύνουμε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα), αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε καρέ.
- Το βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα παξιμάδια, τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παγώνουμε τη σαλάτα για 15΄.
- Γαρνίρουμε την καλοκαιρινή σαλάτα με ολόκληρα φύλλα βασιλικού για έξτρα φρεσκάδα.
- Ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μπορεί να συνοδεύσει ψητά ή να σερβιριστεί μόνη της ως ελαφρύ γεύμα.