Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σαλάτα με προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
- Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα με προσούτο.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
- Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, να γίνουν σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο, ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ