Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ
- Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι πρώτα τα αχλάδια από φλούδα και σπόρους και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τοποθετούμε ακτινωτά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω τα αχλάδια, σε μια στρώση και αφήνουμε να καραμελώσουν για 3′ περίπου.
- Γυρίζουμε τ’ αχλάδια να καραμελώσουν και από την άλλη πλευρά για 2′-3′, σβήνουμε τη φωτιά και όπως είναι ζεστό το τηγάνι, περιχύνουμε με 3 κ.σ. βαλσάμικο και ανακατεύουμε απαλά.
- Με τη θερμοκρασία του τηγανιού το ξύδι μετατρέπεται σε σιρόπι που καλύπτει τα αχλάδια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε μπολ τις υπόλοιπες 4 κ. σ ελαιόλαδο, τις υπόλοιπες 2 κ.σ βαλσαμικό, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε δοκιμάζοντας.
- Τα χτυπάμε καλά με σύρμα να ενωθούν.
- Έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.
- Τις ρίχνουμε στο μπολ με τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αχλάδια και όλο το σιρόπι τους, ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε και τις φλούδες παρμεζάνας και τα καρύδια.
- Αγαπάτε τις σαλάτες; Εδώ θα βρείτε περισσότερες και πρωτότυπες συνταγές!
Η ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ