Εκμέκ καταΐφι

Παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι από την Αργυρώ. Με βελούδινη κρέμα με άνθος αραβοσίτου και αφράτη σαντιγί. Εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε όλοι και να πάθετε πλάκα. Πασπαλίστε το με φυστίκια Αιγίνης και έχετε το καλύτερο σιροπιαστό γλυκό ταψιού της ζωής σας. Αυτό το πολίτικο γλυκό σερβίρεται παγωμένο γιατί είναι συγκλονιστικό!

Εύκολη
0:50

10

20 λεπτά

30 λεπτά

εκμέκ - εκμέκ καταΐφι - εκμέκ κανταΐφι - εκμέκ καταΐφι Αργυρώ - εκμέκ καταΐφι της τεμπέλας - εκμέκ καταΐφι με άνθος αραβοσίτου - εκμέκ πολίτικο - εκμέκ καταΐφι εύκολο - κρέμα για εκμέκ - εκμέκ Αργυρώ - εκμέκ καταΐφι παραδοσιακό - αφράτη κρέμα για εκμέκ - εκμέκ συνταγή - εκμέκ καταΐφι τούρκικο - συνταγή για εκμέκ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

  1. Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα.
  2. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε ταψί 24x32x6εκ.
  3. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  7. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα.
  8. Περιχύνουμε το κανταΐφι.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Κρατάμε 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το 1,5 φλ γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα.
  3. Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε χλιαρό γάλα να αραιώσει το μίγμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  5. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  6. Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
  7. Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το φιστίκι χοντροκομμένο.
  9. Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.
Απόρρητο