Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το θυμάρι και τα αλείφουμε με πινέλο.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί (αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.
- Συγχρόνως ψήνουμε και τις πιπεριές ολόκληρες, μέχρι να καεί η φλούδα τους.
- Τις βάζουμε όσο είναι ζεστές μέσα σε σακούλα και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά.
- Μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα 4 ή στα 8.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα και μ’ αυτήν περιχύνουμε σε μία πιατέλα τα ψητά λαχανικά.
- Από πάνω τοποθετούμε το μανούρι και σερβίρουμε.