• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρόστενες)
  • 3 κολοκύθια
  • 1 πρέζα ξερό θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 350 γραµ. μανούρι
  • Για τη σως
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. λευκή κρέμα Βαλσαμικού
  • 1 κ.γλ. πετιμέζι
  • 1 πρέζα αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψητά λαχανικά στο φούρνο

    Για τα ψητά λαχανικά στο φούρνο

    Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το θυμάρι και αλείφουμε τα λαχανικά με πινέλο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20΄.

    Συγχρόνως ψήνουμε και τις πιπεριές ολόκληρες, μέχρι να καεί η φλούδα τους. Τις βάζουμε όσο είναι ζεστές μέσα σε σακούλα και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά. Μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στα 4 ή στα 8.

    Για τη σως βαλσάμικο

    Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα και μ’ αυτήν περιχύνουμε σε μία πιατέλα τα ψητά λαχανικά.

    Από πάνω τοποθετούμε το μανούρι και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×