Τυροκεφτέδες με ανθότυρο

Τυροκεφτέδες με ανθότυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τρυφερά και γεμάτα αρώματα από δυόσμο. Τέλεια επιλογή όταν μαγειρεύετε για πολύ κόσμο!

Δύσκολη
0:30

50

10 λεπτά

20 λεπτά

τυροκεφτέδεσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι και προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι, πιπέρι, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ή με το χέρι.
  3. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
  4. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).
  5. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους τυροκεφτέδες.
  6. Στη συνέχεια, τους αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Απολαύστε τους όσο είναι ακόμα ζεστοί και συνοδέψτε τους με σάλτσα ντομάτας ή με ντιπ γιαουρτιού.
Απόρρητο