• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
249

Για τους τυροκεφτέδες

  • 1 kg φρέσκο ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι και προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι, πιπέρι, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ή με το χέρι.

    Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένα υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.

    Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).

    Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε τους τυροκεφτέδες.

    Στη συνέχεια, τους αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.

    Απολαύστε τους όσο είναι ακόμα ζεστοί και συνοδέψτε τους με σάλτσα ντομάτας ή με ντιπ γιαουρτιού.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται