Μεσογειακή σαλάτα

Μία σαλάτα που όταν τη σερβίρετε θα εντυπωσιάσει τόσο με τη γεύση της όσο και με την εμφάνισή της. Το σουμάκ χρησιμοποιείται στην κουζίνα της Ανατολής αντί για λεμόνι ή ξίδι.

Εύκολη
0:20

8

10 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τις πίτες στα δύο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Τις τηγανίζουμε για 2΄ σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 10΄ στο φούρνο στους 200οC.
  3. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  4. Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  5. Τα χοντροκόβουμε σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
  6. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
  7. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες ή σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  8. Τα προσθέτουμε στην μπασίνα.
  9. Πασπαλίζουμε με το σουμάκ.
  10. Σπάμε 2-3 κομμάτια πίτας μέσα στη σαλάτα.
  11. Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να πυκνώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπόλικες τραγανές πίτες.
Απόρρητο