• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 iceberg
  • 6 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • αραβικές πίτες ψημένες για το γαρνίρισμα
  • Για τη σος
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μεσογειακή σαλάτα

    Για την μεσογειακή σαλάτα

    • Ανοίγουμε τις πίτες στα δύο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
    • Τις τηγανίζουμε για 2΄ σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 10΄ στο φούρνο στους 200οC.
    • Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    • Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
    • Τα χοντροκόβουμε σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
    • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
    • Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες ή σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
    • Τα προσθέτουμε στην μπασίνα.
    • Πασπαλίζουμε με το σουμάκ.
    • Σπάμε 2-3 κομμάτια πίτας μέσα στη σαλάτα.
    • Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να πυκνώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπόλικες τραγανές πίτες.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×