• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
7
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 iceberg
  • 6 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • αραβικές πίτες ψημένες για το γαρνίρισμα
  • Για τη σος
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε καλά

    Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σως να πυκνώσουν

     

    Μεσογειακή σαλάτα

    Για την μεσογειακή σαλάτα

    • Ανοίγουμε τις πίτες στα δύο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
    • Τις τηγανίζουμε για 2΄ σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 10΄ στο φούρνο στους 200οC.
    • Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    • Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
    • Τα χοντροκόβουμε σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
    • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
    • Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες ή σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
    • Τα προσθέτουμε στην μπασίνα.
    • Πασπαλίζουμε με το σουμάκ.
    • Σπάμε 2-3 κομμάτια πίτας μέσα στη σαλάτα.
    • Στο μπλεντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να πυκνώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μπόλικες τραγανές πίτες.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται