Αυγοσαλάτα

Φτιάξτε δροσερή αυγοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά – γρήγορη, εύκολη και ιδανική για σνακ ή συνοδευτικό.

Εύκολη
0:20

8 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

αυγοσαλατα

Υλικά

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα: φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
  2. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά, κρατώντας ένα βραστό αυγό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σιγουρευόμαστε ότι τα κομμάτια αυγού αναμειγνύονται σωστά και δεν ξεχωρίζουν.
  5. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ξίδι.
  6. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει.
  7. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγα φύλλα άνηθο, μαϊντανό ή σχοινόπρασο για έξτρα γεύση.

Tips

  • Πρέπει να σερβίρεται δροσερή, αφού προηγουμένως παγώσει στο ψυγείο. Ιδανικά, σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς με μαύρο ψωμί.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα.
  • Στην Αμερική συνηθίζουν να προσθέτουν λίγο Tabasco, που δίνει μια πικάντικη νότα στη σαλάτα.
Απόρρητο