Μπουγάτσα της τεμπέλας

Γρήγορη μπουγάτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η φανταστική μπουγάτσα της τεμπέλας γίνεται γρήγορα και τρώγεται στο πι και φι! Το πιο τεμπέλικο και νόστιμο γλυκό για κάθε περίσταση και στιγμή της ημέρας που θα λατρέψετε. Αμέσως μόλις βγει από το φούρνο, πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαύστε την!

Δύσκολη
0:50

12

25 λεπτά

25 λεπτά

Μπουγάτσα της τεμπέλας από την Αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα βεντάλιας.
  2. Το βάζουμε σε ταψί 24×32εκ., το ένα πλισέ φύλλο πλάι στο άλλο.
  3. Περιχύνουμε τα φύλλα κρούστας µε το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200οC για 15΄- 20΄ να ροδίσουν καλά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Σε ένα µπολ χτυπάμε µε σύρµα τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα τα υλικά.
  4. Περιχύνουμε το ζεστό ψημένο φύλλο στο ταψί.
  5. Ξαναβάζουμε στο φούρνο ταψί  στη μεσαία σχάρα.
  6. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25΄ μέχρι να φουσκώσει, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να ροδίσει ελαφρά.
  7. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  9. Απολαύστε την ζεστή όπως βγει από το φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα και θα η κρέμα θα λιώνει στο στόμα.
Απόρρητο