Κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα

Αφράτοι κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα, εύκολοι στη ζύμη και το ψήσιμο, με πλούσια γεύση βουτύρου και απαλή, αρωματική υφή.

Εύκολη
0:40

100 τεμάχια

15 λεπτά

25 λεπτά

κουραμπιεδεσ χωρισ αμυγδαλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7–8 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη, μαλακή ζύμη.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε όποιο σχήμα θέλουμε και αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  7. Όταν βγουν ζεστά από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους.
  8. Απολαμβάνουμε τους κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα ζεστούς ή αφήνουμε να κρυώσουν και τους μοιραζόμαστε με αγαπημένους.
Απόρρητο