Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.
Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτενια και μαλακή.
Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τους αραδιάζουμε σε ταψι.
Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί σπάνε.
Αχνίζουμε του κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει η ζάχαρη άχνη πάνω τους.
Και είναι έτοιμη για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.